Intercultureel Centrum Safina Cuijk

Intercultureel Centrum Safina Cuijk is een activiteit van Sociom

Intercultureel Centrum Safina
Leeuwengrootstede 2, Cuijk
tel. (0485) 322776
website: www.icsafina.nl.

.
IMG_2956-1

Overgenomen van Cuijks Weekblad 21 oktober 2015, foto’s Ineke Janssen

Internationaal Vrouwen Centrum (IVC) Safina in Cuijk heeft het afgelopen jaar een belangrijke kanteling gemaakt met haar vrijwilligers.
Reyhan Çonka en Ulla Becker, sociaal werkers bij Sociom, hebben samen met een aantal vrijwilligers gekeken naar de toekomst van Safina.

IMG_3940-1.jpg
donderdagmiddag van 13.00u tot 15.30u is er vrije inloopmiddag in Safina

Al snel werd duidelijk dat Safina een Intercultureel Centrum wil zijn voor ontmoeting, informatie en advies voor álle mensen die hun weg in de Nederlandse samenleving willen en moeten vinden. Daaruit is ook een nieuwe naam ontstaan: Intercultureel Centrum Safina. Safina heeft in haar ruim 20-jarig bestaan een grote expertise opgebouwd in het werken met mensen met verschillende culturele achtergronden, jaarlijks bezoeken ruim 8000 mensen Safina.

IMG_4048-1

“Juist in deze tijden waarin veel vluchtelingen en nieuwkomers naar ons land komen, zijn personen die het proces van ‘inburgeren’ aan den lijve hebben ondervonden van grote waarde. Hierin ligt een belangrijke samenwerking met het vluchtelingenwerk van RMC Radius en VVN Cuijk. Ook vrijwilligers van Safina zetten hun kennis en ervaring in om nieuwkomers op weg te helpen binnen de samenleving. Allochtoon én autochtoon wijzen elkaar op wederzijdse acceptie en maken gebruik van elkaars krachten en talenten. Integreren doen we sámen!”, aldus Reyhan Çonka.

De vrijwilligers van Intercultureel Centrum Safina blíjven daarom ontmoetingen organiseren tussen mensen met een verschillende culturele achtergrond, met verschillende talenten en mogelijkheden. Dit gebeurt niet alleen in het Intercultureel Centrum maar ook op andere plaatsen in Cuijk.


Mannen ook welkom
Ook mannen zijn welkom, omdat Sociom en Safina het belangrijk vinden dat álle mensen in de gemeente Cuijk gestimuleerd worden om deel te nemen en een bijdrage te leveren aan een fijne woon- en leefomgeving.
Wat maakt Intercultureel Centrum Safina nu zo uniek? “Bezoekers van Safina voelen zich gehoord en begrepen, zij worden gewaardeerd om wíe zij zijn. Safina geeft mensen het vertrouwen dat zij hun talenten kunnen ontwikkelen in kleine stapjes. Het leren van de Nederlandse taal is een belangrijke onderdeel om verder te komen. Daarom biedt Safina met vrijwilligers onder meer op basisscholen in de gemeente Cuijk taalondersteuning aan voor volwassenen.”


De vrijwilligers van Safina worden begeleid door een beroepskracht van Sociom en verrichten hun vrijwilligerswerk met plezier. “Bent u na het lezen van dit artikel enthousiast en wilt u zelf ook vrijwilligerswerk gaan doen bij Intercultureel Centrum Safina, kom dan eens langs.”

Intercultureel Centrum Safina nodigt mensen van harte uit om een keer een kijkje te komen nemen tijdens een inloopochtend, iedere donderdag van 11.00 tot 13.30 uur. Reyhan Çonka houdt dan ook een spreekuur om vragen te beantwoorden en verbindingen te leggen in de buurt of met andere organisaties waar nodig.
Meer weten?

Intercultureel Centrum Safina
Leeuwengrootstede 2, Cuijk
tel. (0485) 322776
website: www.icsafina.nl.

Photos: @Ineke Janssen. All rights reserved
The photos on this blog are not available for use on other websites, blogs or other media, without explicit written permission.

Vrijwel alle foto’s op dit blog zijn gemaakt door Ineke Janssen.
Bij het maken van de foto’s is veel zorg besteed aan het vragen van toestemming aan de personen die op de foto’s staan. De foto’s zijn daarom niet beschikbaar voor gebruik op andere websites, blogs of andere media, zonder dat hiervoor uitdrukkelijk toestemming is gevraagd. Neem aub contact met me op via het formulier op de contactpagina.

Advertentie