Leo Mohamed

Leo (Jihad) Mohamed, Syrie, woont in Cuijk, is 36 jaar en cursist bij de opleiding Logistiek  op ROC de Leygraaf in Uden.

Wat betreft zijn naam: Leo noemt hij zichzelf, of Ari, een oude Koerdische naam. Ari  heet ook zijn zoontje dat geboren werd vlak voor de start van de opleiding Logistiek. Het is niet moeilijk om veel repect voor Leo te hebben als je wat meer van zijn leven hoort. Toen hij negen jaar was, overleed zijn vader en bleef zijn moeder  met zes kinderen achter. Leo en de andere kinderen hebben vanaf dat moment  met man en macht gewerkt om de familie te onderhouden. Uiteindelijk  hebben ze een huis gebouwd, een olijfboomgaard beheerd, Leo heeft taxi gereden,  was een tijdje  mede-eigenaar van een bedrijf dat auto-onderdelen kocht en verkocht, was kok en mede-eigenaar van een Turks pizza restaurant, Rony, en had een  tijdje een eigen schildersbedrijfje . Werkelijk geen mogelijkheid liet hij onbenut om aan werk en geld  te komen.

Wat daarbij erg hielp is dat Leo merkte dat hij beslist een talent heeft om met mensen om te gaan. En om niet bij de pakken neer te gaan zitten. Beide talenten heeft Leo ook ten volle ingezet vanaf het moment dat hij in Nederland kwam. Van de opbrengst van de verkoop van een huis in Syrie, begon hij in  Nijmegen en Arnhem een eigen zaak Mido Fation voor dameskleding. Even ging het prima, maar Leo had de pech dat hij een erg hoge huur moest betalen voor het pand van waaruit hij werkte. En, zegt hij zelf, hij had een grote fout gemaakt: tijdens de crisistijd gingen veel kledingzaakjes over de kop, hij had niet voor kleding  moeten kiezen.

Nu volgt hij de opleiding logistiek met de bedoeling dat dat hem gaat helpen om in Nederland aan vast werk te komen. Hij zou opnieuw van alles willen aanpakken: automonteur, werken in een restaurant. Hij kan goed samenwerken met anderen en hij is heel handig: hij repareert thuis spullen die kapot zijn. Hij hoopt op een stage bij Brezan, een groot autobedrijf in de gemeente Cuijk. Hij heeft rijbewijs B en is in het bezit van een auto.

Ik wens hem veel succes.
7-10-2016